Thursday, April 26, 2012

Taktilna ploča

Imala sam malo vremena pa sam na ovom blogu  pronašla zanimljivo rješenje za jedan od predhodnih postova. Dok ne nepravim taktilnu kjigu koju mi je predožila mama Marija sa bloga Mama hoćemo nešto da pravimo, evo jedna slična sa bloga sa početka posta. 


Boje i igre...

Na blogu Mama hoćemo nešto da pravimo  učili su boje a meni je to dalo ideju kako da zabavim svoju malu mrvicu dok je napolju kiša. Kao i svaka žena (pa tako i ja) uvijek u kući imam veliki broj stvari od kojih može nešto da se napravi. 

Odsjekla sam satensku traku na malo veću širinu od kuhinjskih vrata i na nju vezala ostale raznobojne trake različitih boja. Zalijepila krajeve na vrata trakom (tata je dao konstruktivan predlog da pričvrstim sve to za ''bockalicom'') što se pokazalo savršeno, jer kad je L počela da protrčava ispod (a tata i mama su morali da je dočekuju svako sa svoje strane vrata) držala  bi u ručici traku i bacala se mami i tati u zagrljaj. 
Posao od 5 minuta je donio zabavu od 20 za sve nas...korisno provedeno vrijeme sa našom djevojčicom. Igrajmo se!




Tuesday, April 10, 2012

Dodirni/osjeti

Ovo sam pokušala napraviti ali imalo je hiljadu mana...zamisao je bila, da se različite površine i teksture mogu dodirivati mali prstićima....ali možda opet nekad pokušam ili ako neko od vas bude imao bolju ideju neka javi...