Tuesday, July 12, 2011

Povratak kući sa bebom u naručju

E da...nemojte samo misliti da će biti kao na filmu...posebno ako imate konce od poroda pa ne možete ni sjediti u kolima na putu do kuće ali sve to je manje bitno, da ne kažem zanemarljivo, kada znate da sada imate jedno malo biće o kojem treba da brinete. Ono što vam pišem, ne pišem s namjerom da vas uplašim, samo želim da znate šta sve treba da vas  očekuje a nemate koga da pitate. čim izađete i krenete ka svojoj kući sve vam je lakše,ljepše,bolje...ma sve je naj naj!!!
E sad, što se tiče bebine garderobe, ako imate rodbinu u blizini nemojte da kupujte mnogo jer će svako od njih donijeti ponešto za bebu a ona će to brzo prerasti ali ako pak nemate onda je najbolje da joj kupite prije poroda bar 5 malih bodija (a ako je zima i benkice ako je hladno)...evo jedna mala reklama za one koje žive u BiH, Dević tekstil ima super bodije za bebe različite i po više nego pristupačnoj cijeni (4,25KM oko 2 evra).
Da se vratimo na tekst. Ako imate nekog da vam pomogne to će biti super a ako nemate i to ćete pregurati kao i sve u životu.
Beba će tražiti da jede na svaka dva sata pa se trudite da i vi spavate kada beba spava. Beba ili novorođenče traži vašu potpunu pažnju pa mu je stoga i poklonite. To su neprocjenjivi trenutci koji prebrzo prolete. Možda vam se čini da nikada neće proći ali što bi naš narod rekao ''dok se okreneš'' prođoše prva dva mjeseca. Uživajte u svjoj bebi, puštajte joj muziku, pjevajte joj, mazite je, milujte. Vjerujte mi nešto na riječ, kada beba plače, slobodno je uzmite u naručje i nježno je grlite. Neće se navići na ruke, jer sve one koje kažu pusti je nek plače smiri će se, još gore ćete napraviti.
Ako bebu muče grčevi ili gasovi (što je bio naš slučaj) pomogle su nam Espumisan L kapi. Mada je svaka beba različita. 

No comments:

Post a Comment